FIRME DE HOSTING CLUJ NAPOCA

Top cele mai bune firme de web hosting din Cluj Napoca in 2024

Website-ul tau are nevoie de cel mai bun web hosting. Mai jos ai o lista cu cele mai apreciate firme de web hosting din Cluj Napoca in 2024

Cele mai bune firme de hosting din Romania in 2024

1 Recomandat
namebox

NAMEBOX - oferă servicii de web hosting și înregistrare domenii începând cu anul 2009

 • Găzduire Web, Servere VPS, Domenii, SSL
 • Domeniu .ro si SSL inclus
 • 30 zile banii înapoi
 • Suport WordPress foarte apreciat

Excelent 9.9

Vezi website

Prețuri de la 2.09€

2
hosterion

HOSTERION - ofera servicii de web hosting incepand cu anul 2004

 • Gazduire Web, Servere VPS si Dedicate, Domenii, SSL
 • Nu ofera domeniu gratuit
 • 30 zile banii inapoi
 • Suport 24 / 7

Excelent 9.9

Vezi website

Prețuri de la 3.00€

2 Recomandat
Cyberfolks

Furnizorul de hosting Cyber Folks oferă servicii de web hosting începând cu anul 2004

 • Gazduire Web, Servere VPS si Dedicate, Domenii, SSL
 • Domeniu .ro, SSL si filtru Anti-SPAM inclus
 • 30 zile banii inapoi
 • Suport 24 / 7 foarte apreciat

Excelent 9.9

Vezi website

Prețuri de la 3.49€

4
hostvision

HOSTVISION - ofera servicii de web hosting incepand cu anul 2004

 • Gazduire Web, Servere VPS, Domenii, SSL, SiteLock
 • Lets Encrypt SSL Gratuit
 • 30 zile banii inapoi
 • Suport 24 / 7

Excelent 9.2

Vezi website

Prețuri de la 1.75€

5
nshost

NSHOST - ofera servicii de web hosting incepand cu anul 2007

 • Gazduire Web, Servere VPS, Domenii, SSL
 • Certificat SSL gratuit
 • 30 zile banii inapoi
 • Suport 24 / 7

Excelent 9.1

Vezi website

Prețuri de la 1.86€

Mai sus puteti vedea cei mai buni furnizori de servicii de web hosting care au reusit sa-si satisfaca clientii cu functiile lor.

In zilele noastre nu este usor sa gasesti cel mai bun provider care sa iti ofere cea mai buna solutie de gazduire. Gazda potrivită vă poate oferi companiei si site-ului dvs. un headstart cu viteza perfecta, 100% uptime, un pachet bogat de resurse necesare site-ului respectiv masuri de securitate robuste. In cautarea celui mai bun hosting trebuie sa tii cont de cateva aspecte si caracteristici.

Ce caracteristici trebuie sa cautati la cel mai bun serviciu de gazduire?

1. Resursele oferite

Multi tind inca sa creada ca o cantitate nelimitata de resurse poate costa o avere. In realitate, există multe firme de gazduire web care sunt capabile să ofere o astfel unele resurse nelimitate de Prețuri foarte accesibile. Chiar si pachetele de gazduire construite pe servere partajate va pot oferi latime de banda nelimitata, stocare, conturi de e-mail sau domeniile gazduite. Asa ca retineti sa alegeti un furnizor care poate livra resursele de care aveti nevoie fara a compromite bugetul clientului.

2. Viteza de incarcare

Asa cum spunea Google in urma cu cativa ani - chiar si o intarziere de doua secunde poate provoca pierderea potentialilor clienti ai site-ului tau. Toata lumea are astazi un interval de atentie foarte scurt. Mai ales pe internet, unde totul se intampla cu viteza fulgerului, utilizatorii asteaptandu-se ca fiecare pagina sa se incarce in cateva microsecunde.

Prin urmare, gazda web la care urmeaza sa imi migrezi sau construiesti site-ul trebuie sa ofere incarcare instantanee de pagină. Pentru asta este necesar sa utilizeze servere cu SSD sau chiar NVMe, webserver premium(ex: LiteSpeed + LSCACHE) si nu in ultimul rand ultimele versiuni pentru software si hardware.

3. Garantia Uptime

Chiar daca paginile de pe site-ul dvs. web necesita cel mai putin timp pentru a se incarca, nu are nicio valoare atunci cand clientii interesati nu pot accesa site-ul. In zilele noastre, timpul de functionare al unui site web trebuie sa fie de cel putin 99,94%. Asadar, orice gazda web care oferă un procent de funcționare mai mic decat acesta, nu merita luat in considerare. Bineinteles, un uptime de 100% in practica nu poate fi atins intrucat pot exista update-uri/upgrade-uri care sa necesite un restart la anumite servicii, iar pentru cateva minute sau secunde serverul sa fie in mentenanta. Intrucat majoritatea companiilor de hosting realizeaza aceste operatiuni pe timpul noptii (cu exceptia cazurilor urgente), un uptime de 99,99% poate fi atins destul de usor.

4. Inregistrarea domeniului

Majoritatea firmelor de gazduire web au grija de procesul de inregistrare a domeniului pentru dvs. Nu trebuie decat sa alegeti numele de domeniu dorit si sa verificati disponibilitatea acestuia. Furnizorul il poate include in planurile de gazduire, ceea ce inseamna ca nu trebuie sa platiti nicio suma suplimentara, sau va pot oferi inregistrarea domeniului la un pret redus. Prima opțiune funcționează cel mai bine pentru proprietarii de site-uri cu un buget restrâns, dar puteti alege si celelalte variante pentru transparenta.

5. Conturi de e-mail

O gazda web buna va permite sa aveti un numar nelimitat de conturi de e-mail sau fix pe baza pachetului de gazduire ales. In afara de aceasta, anumite masuri de securitate sunt livrate si cu pachetul care asigura si alte functionalitati dintre care amintim: redirectionare, raspuns implicit, configurare in aplcatii si/sau clienti de mail.

6. Transfer/migrarea site-ului si a mail-urilor

Daca acesta nu este primul dvs. contact cu un provider de hosting, veti avea nevoie de o gazda web care nu percepe o taxa suplimentara pentru a va transfera site-ul de la furnizorul anterior. Puteti gasi acest avantaj in planurile de gazduire ale majoritatii furnizorilor. Mutarea unui cont (site, baze de date, mail-uri) de la o gazda la alta este o sarcina complexa de la sine si de cele mai multe ori exista anumite blocaje in timpul procesului. Asumarea dezavantajului de a plati suplimentar pentru transfer poate adauga doar inconvenientul.

7. Frecventa backup-urilor

In functie de punctul de pret stabilit, planurile de gazduire furnizeaza backupuri de date saptamanal sau zilnic. Pentru cele mai accesibile, acestea pot impune un număr fix de copii de rezerva pentru o zi sau un anumit număr de zile pentru livrarea backup-urilor. De asemenea, poate fi automat sau manual. Copiile de rezerva automate zilnice sunt alegerea cea mai convenabila. De asemenea, posibilitatea realizarii copiilor de rezerva in mod manual este foarte importanta. Astfel, cautati firma de gazduire care nu limiteaza sau anuleaza aceasta functionalitate.

De asemenea, puteti sa cautati firmele de hosting care ofera mai multe solutii de backup pe servere diferite, in locatii diferite.

8. Asistenta pentru clienti

Asistenta clientilor proactiva si cu cunostintă este cruciala pentru orice serviciu de gazduire. Indiferent de tipul de site web pe care il executati, acesta va deveni cu siguranta victima a unui accident sau a unei probleme la un moment dat. Dacă echipa de asistenta nu raspunde la apelul dvs. pentru ajutor la timp, va provoca pierderi uriase pentru afacerea dvs. De asemenea, daca echipa raspunde instantaneu, dar nu reuseste sa ofere solutia necesara, este tot atat de rău. Bineinteles, pot exista probleme care se rezolva in cateva minute si altele care necesita ore de verificari. Important este ca ticketul dvs. de suport sa fie rezolvat in cel mai scurt timp posibil. Asa cautati asistenta 24/7 si incercati sa va faceti o idee despre timpul de raspuns.

9. Securitate

Cea mai de baza masura de securitate standard pentru un site web gazduit este un certificat SSL gratuit. Alaturi de această caracteristică obligatorie, gazda web aleasa trebuie sa ofere si scanarea retelei respectiv a serverelor. De asemenea, ar trebui sa ofere un malware scanner (precum Imunify) si sa protejeze site-ul impotriva atacurilor cibernetice (DDOS).

10. Prieten pentru dezvoltatori

Daca site-ul dvs. web necesita un mediu prietenos pentru dezvoltatori, gasiti un serviciu de gazduire compatibil cu limbajele si platformele populare de programare. Caracteristicile comune de servicii de gazduire din aceasta categorie includ suport pentru mai multe versiuni de PHP pana la cele mai recente 7.4, Node.js, Perl, Python, Apache, MySQL, MariaDB. Toate acestea pot fi adaosuri valoroase la pachetul dvs. de gazduire a site-ului dvs., iar dezvoltatorii din echipa dvs. vor fi foarte recunoscatori pentru a le avea la dispozitie.

11. Suport CMS

Pentru site-urile de comert electronic, asistenta pentru un sistem CMS sau un sistem de gestionare a continutului este cruciala. Desi WordPress conduce competitia CMS, puteti accesa platforme mai specializate precum Magento, Joomla, Drupal, PrestaShop, CsCart etc. Aceste platforme simplifica multe functii consumatoare de timp si va permit sa organizati site-ul mai eficient. Verificati daca serverul pe care urmeaza sa fie gazduit site-ul dvs. este optimizat si permite instalarea platformei dorite.

Testele finale

Alaturi de lista caracteristicilor celor mai buni furnizori de gazduire pe care i-am clasat mai sus, puteti sa va ajutati de urmatoarele metode pentru a fi sigur de alegerile dvs.:

1. Recenzii ale clientilor

Cititi recenziile clientilor fiecarui furnizor de servicii accesand pagina respectiva. Aflati mai multe despre experientele reale ale fiecarui client si comparați-le cu revendicarile gazdelor respective. Acest lucru va va ajuta sa evaluati atat fiabilitatea cat si capacitatea furnizorului de servicii de hosting.

2. Testeaza suportul

Aproape toate firmele care ofera servicii de gazduire web includ o asistenta 24/7 pentru clienti in planurile lor de gazduire. O modalitate de a va asigura de acest lucru este de a intra in contact cu personalul de asistenta in momentul in care navigati pe site-ul oficial al gazdei. Fie ca este vorba de chat live, apel telefonic sau e-mail - initiati o conversatie cu echipa de asistentă si aflati cat de multe cunoștinte au. Durata timpului de raspuns sau a timpului de rezolvare si exactitatea informatiilor furnizate va vor anunta daca aceasta este gazda web potrivita pentru site-ul dvs.

Asumarea unui risc este amuzant uneori, dar nu atunci cand vine vorba de gazduirea site-ului tau. Trebuie sa va asigurati ca nu ati lasat niciun aspect neverificat, astfel incat afacerea dvs. sa isi poata atinge potentialul maxim intr-un timp scurt.

cele mai bune firme de web hosting din Cluj Napoca

Cum am ales firmele din aceasta listă?

Firmele de web hosting din Cluj Napoca au fost alese în funcție de vechime, calitatea serviciilor oferite și review-urile primite din partea utilizatorilor.

Acesta nu este un TOP, este pur și simplu o lista cu cele mai cunoscute firme de hosting din România, firme pe care noi le recomandăm.

Cupoane reducere hosting

namebox

GO15NOW pt. 15% Reducere


mxhost

FDHSALE pt. 20% Reducere

Codurile de reducere sunt valabile o perioada limitată de timp. Recomandăm verificarea acestora direct pe site-ul furnizorului de web hosting.

Tool-uri utile

 • Who is Hosting This? - află unde este găzduit un website.
 • YouGetSignal.com - o colecție adecvată de instrumente utile atunci când analizați un furnizor de găzduire web.
 • Pingdom Website Speed Test - testează timpul de încărcare al unui website și urmărește indicațiile pentru îmbunătățirea performanței acestuia.